Poble Lliure s'ha desmarcat aquest dilluns de la CUP i ha convocat explícitament a la manifestació del dissabte 26 d'agost. El partit independentista, que dona suport a la candidatura parlamentària dels cupaires, considera que els catalans tenen dret a manifestar-se i a expressar rebuig pels atemptats de Barcelona i Cambrils.

En un comunicat, Poble Lliure defensa que el Rei no hauria d'assistir a la manifestació que convoquen la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona però afegeixen que la seva presència "no pot privar els catalans" d'expressar dolor i solidaritat als carrers.

La posició de Poble Lliure arriba després de les declaracions de la diputada de la CUP, Mireia Boya, que va assegurar que estan a l'espera dels detalls de la manifestació i va defensar que hauria de ser la ciutadania –"taxistes, infermers, mossos, serveis d'emergència"- qui l'encapçalés.

A diferència de la CUP, però, Poble Lliure ha fet una crida explícita a entitats sobiranistes, moviment populars i partits a convocar també tothom a la manifestació de dissabte i a "expressar el seu rebuig per la presència del monarca". Si finalment hi assistís, Poble Lliure creu que els catalans haurien d'expressar-s'hi en contra i per això anima tots els col·lectius a "emprendre accions de protesta".