El corrent de la CUP Poble Lliure ha presentat la seva campanya 'La República, a les nostres mans' per defensar "el 'sí' al referèndum sobre la independència que la Generalitat preveu celebrar els propers mesos a Catalunya.

Segons ha explicat el corrent en un comunicat, l'organització ha definit la campanya com "una eina d'agitació, mobilització, debat i conscienciació social" que girarà al voltant de la necessitat de garantir la celebració del referèndum i la victòria del 'sí' a la independència. A més, aquesta eina pretén la consecució de la nova república catalana "mitjançant la ruptura democràtica amb l'Estat" i l'inici d'un procés constituent popular.

Han anunciat que en les properes setmanes es començaran a programar actes de presentació a diferents punts de Catalunya i es publicaran materials per "difondre l'argumentari de la campanya". El nom de la campanya pretén fer èmfasi en la idea que "el futur i el desenllaç del procés d'independència depèn fonamentalment del rol i el protagonisme de la gent".

Un dels objectius de la campanya també serà explicar quines són les possibilitats que obre la consecució d'aquesta república per millorar les condicions de vida "de les classes populars" catalanes, en àmbits com els drets civils i socials, la igualtat de gènere, la no discriminació i el model territorial i ambiental, entre d'altres.

S'esforçaran a transmetre el missatge que l'organització i la mobilització popular "seran imprescindibles" per assegurar l'èxit del procés d'independència i garantir que el disseny de la nova república respongui als anhels i necessitats de les classes treballadores catalanes.

L'organització ha destacat que la iniciativa està oberta a la implicació de qualsevol persona o col·lectiu que se senti còmode amb el plantejament i els objectius que té fixats. Des de la CUP ja s'ha instat en diverses ocasions la resta de partits favorables a la independència a iniciar la campanya pel 'sí' en el referèndum que ells estan preparant, encara que l'organització encara no ha presentat el seu calendari.