El portaveu del PNB al Parlament Basc, Joseba Egibar, ha considerat aquest dissabte que "no hi ha possibilitat d'acord" amb el seu partit entorn dels pressupostos generals de l'Estat per al 2018.

En una tertúlia entre parlamentaris bascos a Ràdio Euskadi, Egibar ha dit: "Amb un PP, amb un govern espanyol que ha posat tota la seva maquinària politicojudicial contra el procés de Catalunya" i "els seus governants", el PNB "quin àmbit de negociació ha de tenir amb el PP?".

El portaveu nacionalista ha indicat que, "evidentment", el PNB defensarà els interessos bascos i hi haurà una relació "ordinària interinstitucional" entre els governs basc i espanyol, però ha assegurat que entre el PP i el Partit Nacionalista Basc "no s'està parlant" sobre els pressupostos de l'any vinent. Per fer-ho, assegura, caldria "un llindar mínim de decència democràtica" per part dels populars.

Tanmateix, el parlamentari del PP Borja Sémper ha afirmat el contrari: "Tinc informació que s'està parlant", i ha defensat que "seria bo" per a Euskadi que "hi hagués acord".