Amb el tancament de les llistes electorals pels comicis del pròxim 21 de desembre, aquest divendres han renunciat al seu càrrec 5 membres del Secretariat Nacional de l'ANC. Ja que s'han incorporat a una llista electoral i el reglament de règim intern i els estatuts de l'ANC no deixen compatibilitzar un càrrec de responsabilitat política amb ser membre de la Secretaria Nacional.

El primer a presentar la seva decisió va ser Jordi Sànchez aquest dijous, qui des de la presó va dictar la seva incorporació a les llistes de JuntsxCat, que deixa el càrrec de president pocs mesos abans de finalitzar el seu mandat. Els altres quatre secretaris han fet pública la seva decisió aquest divendres i són Francesca Ferreres, coordinadora d'Incidència Internacional, Alícia Casals, Assumpció Castellví i Pere Grau.

L'ANC, en un comunicat oficial, ha desitjat sort als 5 secretaris que comencen una seva nova etapa política i ha recordat que el paper polític de l'assemblea passa per una victòria del bloc independentista a les eleccions del 21-D per continuar treballant per la consolidació i reconeixement internacional de la república catalana des de la societat civil.