Noves crítiques dels partits sobiranistes al Tribunal Constitucional, després que aquest hagi suspès la compareixença al Parlament del president Carles Puigdemont, prevista per aquest dilluns, i on havia d'abordar els resultats i efectes del referèndum de l'1 d'octubre. Els sobiranistes critiquen que els magistrats hagin suspès l'acord de la Mesa del passat dimarts, i deixin en suspens el ple, quan aquest encara que no estava ni tan sols convocat. 

Així ho ha criticat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha ironitzat que aquesta ha estat "la nova oferta de diàleg" de l'Estat espanyol.

També el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, s'ha expressat en els mateixos termes i ha ironitzat amb l'"eficàcia" del Tribunal. 

El vicepresident de la cambra, Lluís Guinó, també ha criticat que el ple no estigués convocat. A més, en una segona piulada, s'ha preguntat: "suspeses les finances, suspesos els drets fonamentals, detencions, violència policial i suspès ple Parlament, això què és? Fins on?". 

Per altra banda, la secretària primera, Anna Simó, ha estat menys explícita, i tan sols ha adjuntat el domàs d'Òmnium a favor de la democràcia. 

El diputat de Junts pel Sí Eduardo Reyes ha assegurat que ell es deu a Catalunya i que dilluns serà al ple. "Per dignitat", afegeix.

Per altra banda, la diputada de la CUP Mireia Boya, ha ironitzat: "no es podia preveure, oi?". "Seguim", ha afegit.

Podem anirà al ple

També des de les files de Podem, el diputat Albano-Dante Fachin ha criticat la suspensió del TC. "La gent ens va posar al Parlament. Només ens pot treure la gent. Ni la Guàrdia Civil ni el Tribunal Constitucional", afegeix.

"Jo dilluns seré al ple. Per indignació, per deure i per orgull", ha manifestat el diputat Joan Giner.