Amb motiu del Dia Internacional de la Dona el ple del Parlament s’ha aturat aquest dimecres al migdia durant cinc minuts. En aquest temps, els diputats i diputades han baixat a la porta, on la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell, ha llegit un manifest en suport de les dones.

El manifest ha destacat que, després d’una llarga lluita, s’ha assolit una “igualtat teòrica entre homes i dones” però que “la igualtat real encara està lluny”. Com a exemple d’aquesta desigualtat, s’ha posat en valor la importància d’erradicar la bretxa salarial que, a dia d’avui, suposa una diferència del 26% dels sous entre homes i dones i que, a més, “condiciona el futur de les dones ja que les pensions depenen dels sous actuals”.

El manifest també ha instat a “persistir en la defensa dels drets i llibertats” de les dones i ha mostrat la voluntat del Govern de “comprometre’s en aquesta lluita”.

Forcadell ha llegit el manifest al costat del president Carles Puigdemont i el vicepresident, Oriol Junqueras. A una banda de la presidenta, s'han col·locat els membres del Govern i, a l'altra, els líders de tots els grups parlamentaris en representació de la unió del Parlament respecte aquest àmbit.

D’aquesta manera, el Parlament s’ha sumat a l’Aturada Internacional de la Dona, un acte celebrat en més de 40 països que pretén mostrar la unitat contra les violències masclistes i les desigualtats de gènere.