Les acusacions del president del PP català, Xavier García Albiol, en el sentit que el Govern havia pagat diners per l’entrevista entre Puigdemont i Jimmy Carter han aixecat molta polseguera a les xarxes socials. Xavier Sala-i-Martín ha estat un dels usuaris més contundents en el seu particular llançament de retrets contra el líder popular a Catalunya.

L’economista en té prou amb quatre piulades per deixar en evidència Albiol. Citant la notícia d’El Nacional que recollia les paraules del popular, el titlla de "mal polític" i, a més, de “mal esportista” per no ser capaç de reconèixer “quan et fan un gol”.

En el següent tuit, el catedràtic de la Universitat de Colúmbia insta Albiol a ensenyar les proves si és que, realment, té constància dels pagaments de la Generalitat al Carter Center per a tramitar la trobada amb l’expresident dels Estats Units. Ara bé, en cas que no en tingui, li recomana que calli, deixi de "fer el préssec” i reconegui que li han fet un gol.

Sala-i-Martín, però, posa en dubte que el president del PP català pugui aportar proves i li retreu que, “com tantes vegades heu fet”, estigui mentint. “PP=Pinoccio Party”, sentencia.

“O proves o reconeix que menteixes”, li etziba l’economista en la darrera piulada, citant també una notícia d’El Nacional, la qual detalla les paraules d’Ambler Moss, el diplomàtic nord-americà que va negociar l’entrevista i va assegurar que ningú havia pagat per ella.

L’executiu català es va afanyar a desmentir les afirmacions del popular i el president de la Generalitat, Carles Puigdemontva carregar amb molta força contra ell a través del seu compte de Twitter.