El primer tinent d'alcaldia i alcalde accidental de Barcelona, Gerard Pisarello, ha apostat aquest dimarts per reforçar el Pacte Nacional com un espai "més transversal i plural" per impulsar el referèndum.

"És l'espai del 80%, és l'espai que s'ha de reforçar sobretot ara davant d'un PP que insisteix a no escoltar aquesta demanda majoritària de la societat catalana", ha argumentat en declaracions als periodistes després de participar en la presentació d'una nova incubadora especialitzada en empreses d'alt nivell tecnològic.

Pisarello, que representarà el consistori a la reunió d'aquesta tarda, ha insistit que l'Ajuntament de Barcelona donarà suport a un referèndum "amb garanties i que sigui plenament efectiu". "Tot el que vagi en aquesta direcció tindrà l'Ajuntament al seu costat", ha dit.

El Pacte Nacional pel Referèndum es reunirà aquesta tarda al Parlament per compartir amb entitats i partits l'escenari que es presenta davant la negativa de Rajoy a l'hora de pactar un referèndum. La reunió es convoca després que els comuns hagin exigit abordar qualsevol tema relacionat amb el procés en aquest fòrum i no en reunions a la Generalitat.