La Guàrdia Urbana haurà de respectar l'1-O. Si més no, això és el que ha considerat el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, en una intervenció a El Matí de Catalunya Ràdio aquest matí. Pisarello ha considerat que la funció del cos policial barceloní en la jornada del referèndum ha de ser "garantir el dret de participació" i, d'altra banda, també protegir "la llibertat d'expressió". D'aquesta manera, Pisarello s'ha posicionat un cop més al costat de la votació.

En l'entrevista, Pisarello ha lamentat el setge policial i judicial que s'està vivint a Catalunya les darreres jornades i tot el que aquests esdeveniments han suposat per a les llibertats del país. Ha criticat l'actitud "monstruosa del Govern espanyol", que "cada cop veu més gent". En aquest sentit, la mà dreta de Colau ha assegurat que "estem més indignats que mai" perquè, segons ha considerat, "s'està generant un buit jurídic" amb l'objectiu que el Govern espanyol pugui actuar d'una manera "arbitrària".

Els ultres de Saragossa

Pisarello ha expressat la preocupació pels episodis violents viscuts ahir a Saragossa, on centenars d'ultres van increpar els participants de la jornada proreferèndum de Podemos. El primer tinent d'alcalde ha qualificat d'"inacceptable l'agressivitat" dels manifestants d'ultradreta, que van atacar amb una ampolla la presidenta de les Corts aragoneses i van malmetre un cotxe de TV3. Pisarello ha recordat que en l'acte participaven més de 300 càrrecs d'onze formacions diferents, cosa que, ha considerat, encara afegeix més gravetat als esdeveniments.