Segons una enquesta realitzada per PIMEC a 400 empreses, entre el 14 i el 16 d'octubre de 2017, 8 de cada 10 pimes no es planteja traslladar el seu domicili social fora de Catalunya. A hores d'ara, només un 1% hauria canviat la seva seu a altres punts de l'Estat, és a dir, unes 1300 empreses, segons ha informat el president de PIMEC, Josep González. A més d'aquest 1%, hi ha un 2,2% que es planteja fer el canvi, un 79,3% no té previst fer-ho, un 15,7% no ho sap i  l'1,8 restant no ha contestat.

En la roda de premsa d'aquest divendres, González, ha tret ferro al moviment, ja què el canvi de domicili no implica el "trasllat de l'activitat" però si es produís si que afectaria a l'economia real de Catalunya i ha assegurat que el fet "té una importància més aviat sentimental o de propaganda". Sobre si el debat polític genera inquietud financera a les pimes, el 54% ha dit que no per un 46% a qui si que preocupa el conflicte polític. 

D'altra banda, el director de l'Observatori de la Pimec, Modest Guinjoan, ha explicat que els motius per canviar de domicili social poden ser molts però un dels més importants és la por que tenen alguns empresaris al boicot que poden patir els seus productes. En aquest sentit, el president González ha criticat al govern espanyol perquè està "aprofitant" la situació per facilitar la sortida d'empreses de Catalunya i això, segons ell, dificulta el diàleg. "Aquests polítics no saben dialogar. El món empresarial està decebut per la incapacitat política a l'hora de buscar solucions com els empresaris estem acostumats a fer" ha lamentat. 

Per últim, González ha criticat les declaracions alarmistes del president de Foment de Treball, Joaquim Gay de Montellà, considerant-les de "catastrofistes" i d'"imprudents", ja què el moment necessitat responsabilitat. El govern central tampoc se n'ha lliurat i el president de la PIMEC ha considerat "poc rigoroses" les revisions en la previsió del creixement del PIB, que va reduir en 3 dècimes el creixement del 2018, atribuint la davallada a la situació política catalana.