Alcaldes del PDeCAT han recordat al Govern del PP les esmenes presentades pel grup per a millorar el finançament dels Ajuntaments. D’aquesta manera, el partit ha respost a les declaracions que ha fet aquest dimecres la vicesecretaria general d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, en què animava al partit presidit per Artur Mas a buscar inversions pressupostàries per a Catalunya a canvi del suport als Pressupostos Generals de l’Estat.

L’eufòria del Govern espanyol pel suport del PNB als comptes generals ha portat a l’Executiu de Mariano Rajoy a animar el PDeCAT a seguir els mateixos passos que el partit basc i donar suport als pressupostos de l’Estat a canvi de compensacions econòmiques.

“Les esmenes serveixen perquè es lluiti per millores i estem oberts a la negociació”, ha assegurat la vicesecretaria del PP abans del debat a la totalitat dels pressupostos. Coneixedors de l’aritmètica parlamentària, el PP ha de buscar suports de diferents partits i, per això saben que “absolutament tots els grups són indispensables”.

Davant les declaracions de Levy, alguns alcaldes del PDeCAT han aprofitat l’ocasió per recordar al PP les seves peticions pressupostàries. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha recordat que el seu grup ha presentat esmenes de 2’5 milions d’euros, així com també ho ha fet l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras.