Dirigents del col·lectiu En peu de pau, que propugna una lluita política no violenta, s'ha reunit avui a Brussel·les amb el president Carles Puigdemont i els membres del govern legítim.

A la trobada hi ha assistit l'exdiputat de la CUP David Fernàndez, que és membre d'aquest grup. "Volem donar suport al govern legítim de Catalunya i denunciar la violència que exerceix el govern espanyol”, han indicat els membres d'En peu de pau.

"'En peu de pau’ volem que ens continuï acompanyant en tot allò que el país ha de fer pel seu futur”, ha dit Puigdemont en declaracions a l’ACN després de la reunió. El president s’ha posat a la seva “disposició” per estendre “una cultura de no violència, ciutadania i empoderament de la gent” al costat de les institucions. També ha demanat a tots els actors polítics que concorrin a les eleccions del 21-D que es comprometin “explícitament” amb aquesta manera de resoldre conflictes alhora d’”encarar esdeveniments futurs”.

Per la seva banda, David Fernàndez ha afirmat que els principis ètics “estan sobretot pels moments difícils”. “L’Estat espanyol ens està posant a prova i ens està fent refermar encara més aquesta convicció d’optar sempre per vies estrictament pacífiques i radicalment democràtiques”, ha dit.

En peu de pau va actuar durant el referèndum de l'1 d'Octubre i jornades posteriors, amb l'objectiu de fer una mobilització pacífica. Després va convocar un esmorzar davant de Catalunya Ràdio quan va ser atacada per un grup espanyolista.