Un total de 342 periodistes, fotògrafs, càmeres de televisió i tècnics de 70 mitjans de comunicació, set d'ells estrangers, s'han acreditat per cobrir el judici contra l'expresident català Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau pel 9-N, que s'iniciarà dilluns que ve.

Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), al Palau de Justícia de Catalunya s'ultimen els preparatius per al desenvolupament de la vista oral, que comença dilluns que ve i, segons està previst, s'allargarà tota la setmana.

Un total de 332 professionals de mitjans de comunicació s'han acreditat per cobrir el judici, que es podrà seguir mitjançant senyal institucional des de tres sales que el TSJC ha habilitat per als periodistes.

D'acord amb el guió establert per la sala civil i penal del TSJC, que podia patir variacions en funció del transcurs del judici, la vista oral pel judici del 9-N s'iniciarà a les nou del matí de dilluns amb l'exposició de les qüestions prèvies plantejades per acusacions i defenses davant del tribunal.

Del 6 al 10 de febrer

Després del tràmit de qüestions prèvies, estan previstos, per aquest ordre, els interrogatoris a l'expresident de la Generalitat Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau, que estan acusats de desobediència i prevaricació per mantenir la consulta independentista del 9-N malgrat la suspensió pel Tribunal Constitucional (TC).

El judici, d'acord amb aquestes previsions, acabarà el pròxim 10 de febrer amb l'exposició de les conclusions i dels informes finals de les parts, i després els acusats tindran dret a l'ús de l'última paraula.

La sala -presidida pel president del TSJC, Jesús María Barrientos- ha programat les declaracions dels testimonis els dies 7, 8 i 9 de febrer.