El secretari d'Economia del Govern, Pere Aragonès, ha dit aquest matí estar "convençut" que hi haurà acord amb la CUP pels pressupostos. Aragonès considera que "hem de ser conscients del moment en el que estem" i ha assegurat que creu que "tothom estarà a l'alçada de les circumstàncies". "Ningú entendria que es llencessin a la paperera de la història", ha assegurat, tot fent un símil amb l'expressió cupaire que van emprar en el pas al costat d'Artur Mas. Aragonès considera que són uns bons comptes que aporten millores socials i de benestar. 

Aragonès també ha assegurat que la proposta que ha fet el Govern "és la màxima" que es pot posar sobre la taula, i que no hi haurà marge de negociació si aquest cap de setmana la CUP vota no donar llum verda als comptes. Aquest dimarts, el Govern va fer una última proposta a la CUP que consisteix en invertir 140 milions per Ensenyament per contractar docents i el projecte de tramitació de la Renda Mínima Garantida. Això s'aconseguiria fer amb una recaptació d'impostos sobre emissions de CO2 pels vehicles més contaminants, que aportaria 77 milions d'euros, i estirant del marge de dèficit.

Aragonès també ha volgut posar l'accent en la importància dels pressupostos tant en l’àmbit social com pel referèndum, i ha assegurat que són imprescindibles per seguir avançant en el procés. "Si no som capaços d’entendre’ns en un pressupost, com ens posarem d’acord amb la implementació del resultat del referèndum?, s'ha preguntat. Finalment, però s'ha mostrat convençut que hi haurà acord i ha fet una crida als cupaires a no deixar passar la oportunitat.