La dimissió del 17 membres de l’executiva del PSOE ha desencadenat una onada de reaccions a les xarxes socials, especialment des de Podemos. Diversos dirigents de la formació morada han mostrat el seu rebuig a la revolta interna al PSOE contra Pedro Sánchez, de qui han posat en valor que va ser escollit per les bases en unes primàries. El secretari general de la formació, Pablo Iglesias, ha reprovat el motí i l’ha qualificat de “frau”. 

Per la seva banda, la portaveu adjunta al Congrés dels Diputats, Irene Montero, ha qualificat de “cop de règim” la crisi interna que viu el PSOE i no s’ha amagat a l’hora d’etzibar retrets a Felipe González.

La notícia tampoc ha passat desapercebuda per al líder de Podemos a l’Aragó, Pablo Echenique, qui en una cadena de tres tuits ha anat més enllà en la crítica. Echenique ha destacat el triomf “de les velles intrigues d’aparell davant de la democràcia interna” i també ha utilitzat el terme “cop de règim” per referir-se a la convulsió dels socialistes. 

Rivera relativitza la crisi socialista

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha mostrat el seu descontent per la crisi interna socialista però a la vegada ha volgut treure ferro a la situació tenint en compte el context polític estatal.