El candidat a les primàries socialistes Pedro Sánchez ha demanat aquest dimecres un últim esforç a la militància a votar per ell i aconseguir "rescatar el PSOE de l'abstenció del PP".

"Cal deixar enrere el PSOE de 4 o 5 i tenir un PSOE de la militància", ha defensat en un míting a l'aire lliure davant d'unes 800 persones a la plaça Picasso de Sabadell, on s'ha donat un autèntic bany de masses. A l'acte, també hi han participat el líder de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) i diputat al Parlament, Pol Gibert, i l'alcaldessa del municipi veí de Badia del Vallès, Eva Menor.

Sánchez ha agraït el suport que li van donar els militants catalans en la fase de recollida d'avals -on es va fer amb gairebé el 50% del suport dels censats, humiliant a Susana Díaz-, i els ha cridat a aconseguir que la seva candidatura tingui una victòria "rotunda" en les primàries que se celebraran el 21 de maig.

Durant el seu míting, a més de tornar a carregar contra l'abstenció del PSOE en la investidura de Rajoy, el candidat socialista també ha volgut respondre a les declaracions de l'expresident espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, on afirmava que a Catalunya hi havia prejudicis contra la també candidata a liderar el PSOE, Susana Díaz, per ser dona i andalusa. Sánchez ha demanat que "ni s'enfronti territoris ni s'intenti privatitzar el feminisme" i ha assegurat que "ser d'esquerres és pensar en la igualtat de gènere". "Som el partit més feminista d'aquest país i jo soc un polític feminista", ha etzibat.

En aquest sentit, el candidat a liderar el PSOE s'ha compromès a configurar una direcció paritària si és escollit novament secretari general. En el moment d'exposar els seus compromisos, Sánchez ha promès consultes internes als afiliats a l'hora de decidir els acords postelectorals i ha insistit en l'"error" que va suposar abstenir-se en la investidura a Rajoy.

Sánchez també a fet una crida a reconnectar amb la gent jove del partit perquè el PSOE torni a ser decisiu a l'estat espanyol, enlloc d'"aferrar-se" al passat. El candidat a secretari general també ha advertit Díaz que ser presidenta de comunitat i secretària general del partit és "incompatible".