El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, afirma que s'esforçarà "per aconseguir com més aviat millor una àmplia majoria parlamentària al Congrés que desbanqui el PP del govern espanyol" i diu que la nostra democràcia necessita una "urgent regeneració".

Així ho afirma Sánchez al seu article "El PSOE sempre a l'altura" que avui publica el diari El Mundo, en el qual critica l'actitud de "la nova política", en referència a Podemos i Ciudadanos, durant el debat de la moció de censura.

Moció de censura que, considera, "passarà a la història com un exercici d'expectatives frustrades per als milions de ciutadans que demanden un canvi" a l'Estat espanyol, que, agrega, "segur que van sentir una gran decepció veient la nova política barallant-se a garrotades, mentre Rajoy treia rèdits de l'espectacle".

Canvi a les urnes

El líder socialista diu, així mateix, que si continuen els vets buscarà "aquest suport majoritari al canvi a les urnes", en lloc de, s'entén, presentar una altra moció de censura. Segons el parer de Sánchez, "els vets, retrets i atacs entre els que s'autoanomenen forces del canvi són alguna cosa més que pedres al camí de la regeneració democràtica que necessita Espanya".

"Aquests vets —continua l'argument del líder socialista— són un mur que només serveix al PP per atrinxerar-se a la Moncloa i desaprofitar qualsevol intent per desallotjar de les institucions una dreta corcada per la corrupció".

Anuncia que el PSOE farà una oposició "al servei de la majoria social", construirà una "alternativa solvent, provant de sumar suports, generant un espai de trobada amb les forces del canvi i els actors socials".

Procés democràtic

Segons Sánchez el PSOE està a punt, després d'un procés democràtic intern "impecable", per assumir la responsabilitat de regenerar la democràcia espanyola, "facilitar la convivència i combatre amb determinació les desigualtats".

"Aquest nou PSOE comptarà amb tots els que hi són, però atraurà, també de nou, milions de persones que anhelen participar en un projecte polític transformador i progressista per sobre de partits i ideologies", assegura.

Al seu article, Sánchez convé que el desenvolupament de l'Estat de les autonomies obliga "a repensar l'estructura de l'Estat en un sentit federal a través d'una reforma de la Constitució, que serveixi també per acomodar l'encaix de Catalunya a Espanya". Critica també la "desigualtat que pateix la nostra societat" i assenyala que "la corrupció ha laminat la confiança en els dirigents polítics".