"El vostre temps s'ha acabat. Una gestora no està per governar aquest partit, està per convocar el congrés". Clar i decidit, l'exsecretari general del PSOE Pedro Sánchez​ ha fet la seva reaparició de manera estel·lar davant de centenars de persones a Xirivella (València) i ha etzibat a la gestora que "com més es trigui a convocar el congrés, millor li vindrá a Mariano Rajoy".

Acompanyat d'Ordón Elorza -un dels diputats socialistes que va votar 'no' a Rajoy- i de José Antonio Pérez Tapias, Sánchez ha aprofitat per demanar al PSOE que voti en contra del sostre de despesa i dels propers pressupostos perquè "no cal conèixer la lletra per saber que contindran més retallades". Mentrestant, sonava de fons el seu ja famós 'no és no' o 'president, president', aclamat per la gran quantitat de persones que l'han anat a rebre, unes 1.500 segons l'organització.

L'exsecretari general del PSOE ha participat en una taula rodona que portava per títol 'Repensar el PSOE, construir el futur'. Aquesta és la primera parada que el socialista farà durant el seu recorregut per l'Estat per provar de recuperar el lideratge del partit, tal i com va prometre el dia de la investidura del president espanyol, quan es va veure obligat a deixar el seu escó per no anar en contra del seu partit, però tampoc facilitar la presidència de Rajoy.

Complir promeses

Precisament per tot això, Sánchez ha volgut reivindicar que dins el partit cal "la veu i el vot" dels militants que, a parer seu, són uns militants "de base" i que "tenen alguna credibilitat i legitimitat" per fer propostes en un partit que considera "plural i divers". 

Dirigint-se als que estan "al carrer Ferraz", l'exlíder socialista els ha deixat anar que "el que li falta al PSOE és fer el que promet, i si diem 'no' a Rajoy, votem 'no' a Rajoy", mentre que també els ha recordat que volen votar en un congrés i unes primàries que "serveixin pel canvi i la unitat del PSOE".