El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha explicat que les eleccions del 21-D les guanyaran "els que no van contra ningú i estan a favor de la convivència entre els catalans". En la compareixença a Toledo, durant l'obertura del XI Congrès Regional del PSOE, ha lamentat que l'Estat de Dret "està sent violentat a Catalunya pels que ara estan a l'òrbita secessionista". 

"Ningú ha fet més contra l'autogovern de Catalunya que el secessionisme, està traint el catalanisme que mai va renunciar a Espanya i que va aconseguir el major nivell d'autogovern més ampli i ambiciós de la història" ha afegit referint-se a l'autogovern que ha anat guanyant Catalunya durant els últims anys. Sánchez també ha advertit que el PSOE entén el conflicte polític que viu el poble català però "el que passa a Catalunya té més a veure amb el Brèxit i amb moviments que creuen salvaguardar-se tancant fronteres".

També ha remarcat que l'independentisme s'està allunyant dels valors europeus perquè "quins valors europeus hi ha en qui distingeix entre catalans de primera i de segona? No hi ha res a veure entre l'esquerra europeista i el secessionisme". 

Per últim, el secretari general del PSOE ha instat a convertir la Constitució acord amb els temps actuals i el joves que no van votar la Carta Magna "veuran inscrita la seva empremta en una Constitució renovada. Espanya mirarà al futur amb una Constitució que també mirarà al futur":