La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha apel·lat aquest dimecres en una entrevista a Ràdio 4 a preservar la unitat pel referèndum i evitar “airejar” les discrepàncies dels partits independentistes.

Les seves declaracions s’han produït després de conèixer-se les reunió que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va mantenir, tant amb membres del seu partit per conèixer la seva opinió sobre el referèndum, com també la celebrada aquest dimarts a la tarda amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i representants de Junts pel Sí i la CUP per marcar una línia d’actuació entorn de la convocatòria del referèndum.

“Hem d’assumir que hi haurà discrepàncies i aspectes a millorar, però cadascú ha de fer el que li toca. No em sento amb més autoritat o informació que ningú per dir què ha de fer el Govern”, ha assegurat.

Ho ha dit després que la secretària general d’ERC, Marta Rovira, anunciés en una entrevista a Rac1 que el Govern estudia crear una borsa d’aturats que exerceixin com a voluntaris en l’organització del referèndum. Poc després, durant la roda de premsa del Govern, la consellera de Presidència, Neus Munté, va desacreditar Rovira.

Missatge per la CUP

La coordinadora del PDeCAT també ha demanat no deixar que “uns pocs” siguin els que marquin les pautes d’actuació, en referència als deu diputats de la CUP al Parlament.

Pascal ha condemnat que els membres de la CUP “comencessin la seva campanya pel ‘sí’ empaperant la seu del PP”, ja que, segons considera, no és una bona manera per aconseguir ampliar la base social de l’independentisme.