La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha replicat amb un “rotundament no” als retrets en el sentit que les 40.000 persones que es van manifestar dilluns davant del TSJC anessin a pressionar la Justícia. Segons la líder de la formació demòcrata, qui va pressionar va ser el ministre que va parlar d’“afinar” amb la Fiscalia, en referència a Jorge Fernández Díaz, o la popular Alícia Sánchez Camacho quan va anunciar la querella de l’Estat malgrat l’opinió dels fiscals catalans. “Hi ha mostres que ha estat l’Estat qui ha pressionat la Fiscalia i no al revés”, ha reblat.

“Manifestar-se és un dret, reclamar democràcia i llibertat d’expressió és una cosa normal en un país que hauria de ser normal, veiem que l’Estat espanyol continua a la cua de les democràcies modernes”, ha retret.

És més, Pascal ha avançat que el dia 27 acompanyaran l'exconseller Francesc Homs en el seu judici a l'Audiència Nacional. La líder de la formació demòcrata ha subratllat que "no és només Homs qui està citat, sinó tots els demòcrates". "Treballem conjuntament amb entitats sobiranistes per veure quina resposta hem de donar a aquest acompanyament”, ha avançat.