La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, han tancat files aquest dimarts amb el mandat sortint del referèndum de l'1 d'octubre. A través de les xarxes socials, totes dues han llençat un clar missatge de compromís amb el resultat de l'1-O.

"Collem i collarem per fer efectiu el mandat de l'1-O. Ara més que mai", ha defensat Pascal, tot desmentint una notícia que assegurava que el PDeCAT estava collant al president Carles Puigdemont per evitar que es voti la independència al Parlament. Segons Pascal, la noticia és "mentida" i per això, ha volgut deixar clar que des del seu partit aposten per fer efectiu el mandat de l'1-O.

Via cap a la República

Per la seva banda, Rovira ha volgut defensar el "mandat democràtic" de l'1-O, davant les especulacions sobre la possible convocatòria d'eleccions per part de Puigdemont per evitar l'aplicació de l'article 155. "Ja tenim un mandat democràtic: el del referèndum de l'1-O", ha assegurat la secretaria general d'ERC, que ha afegit que aquesta "és l'única manera de superar la repressió política i l'article 155". "Fem via cap a la República, ja!", ha sentenciat.