La portaveu de justícia del PDeCAT al Congrés, Lourdes Ciuró, ha demanat la compareixença del titular de Justícia, Rafael Catalá, a la Comissió de Justícia per tal que doni explicacions en relació als últims esdeveniments judicials que, segons considera la diputada, evidencien les “ingerències del Govern espanyol en els nomenaments en llocs claus de la Fiscalia”.

Al mateix temps, la petició de compareixença per part dels demòcrates es dóna després dels “canvis sobre imputacions de destacats membres del PP” i sobre la “querella ideològica” contra els membres de Junts pel Sí que integren la Mesa del Parlament i, en canvi, l’exclusió del diputat de Catalunya SI Que es Pot, Joan Josep Nuet.

Sobre aquests fets considera que “evidencien que l’Estat espanyol té greus problemes estructurals” i, per això, “cal que sigui el Ministre qui expliqui què pensa fer per recuperar la confiança en l’Estat de dret”.

Els senadors del PDeCAT Josep Lluís Cleries i Beth Abad també han demanat la compareixença de Catalá a la cambra alta per tal que “informi sobre les mesures que està adoptant el Govern espanyol per garantir la imparcialitat, independència i objectivitat de la Justícia, Fiscalia i Poder Judicial a Espanya”.

En aquesta línia, també han sol·licitat la compareixença del Fiscal General de l’Estat perquè “informi sobre les mesures i nomenaments de la Fiscalia General de l’Estat després de la investigació de presumptes delictes altament polititzats”.

El PSOE demana les compareixences de Zoido, Català i Maza

La petició del PDECAT es dóna un dia després que el PSOE sol·licités la compareixença dels Ministres d’Interior, Juan Ignacio Zoido, i Justícia, Rafael Català, així com també del fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza.

El PSOE va registrar aquest dijous al Congrés dels Diputats les sol·licituds de compareixença arrel de les denúncies del fiscal en cap de Múrcia, Manuel López Bernal, que va assegurar que havia patit denúncies i intimidacions per investigar la corrupció.