El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, ha signat aquest dimecres al matí els decrets per retirar les atribucions dels consellers d'ERC del govern comarcal. Es tracta d'una decisió de l'agrupació comarcal del PDECat que compta amb "l’aval del PSC", segons ha explicat el president del PDECat al Maresme, Carles Bosch.

La sortida dels republicans arriba per la "desconfiança" i la "incomoditat" generada per les mocions de censura que aquests van presentar a Arenys de Mar i Caldes d'Estrac, en què ERC va prendre l'alcaldia a CiU. El PDECat i el PSC tenen previst recompondre el cartipàs en els pròxims dies. Es dóna el cas que la nova secretària d'organització d'ERC, Mònica Palacín, havia d'assumir la presidència del Consell Comarcal a partir del 2017.

"No podem governar amb un partit que ens fa mocions de censura a la comarca", ha etzibat Carles Bosch en declaracions. Els recels també vénen donats pels "incompliments" a Montgat i Vilassar de Mar, on "ERC no va respectar que CiU fos la llista més votada" i va fer-se amb les alcaldies amb altres pactes, segons ha afegit el president comarcal del PDECat.

Entre els consellers d'ERC expulsats del govern comarcal, hi ha la fins ara vicepresidenta del Consell Comarcal, Mònica Palacín, que també és presidenta d'ERC al Maresme, a més de la secretaria d'organització d'ERC. "Vam fer l'acord de govern en el context de Junts pel Sí; ens vam creure que l'aposta era CiU més ERC fins que van arribar les mocions de censura", ha assenyalat Carles Bosch quan se li ha preguntat per la lectura que pot tenir aquest trencament a nivell nacional.

PDECat (encara CiU al Consell Comarcal) i PSC tenen previst governar en solitari i buscar aliances quan sigui necessari. El mes vinent s'han d'aprovar els pressupostos comarcals del 2017.