Un suport clar al referèndum i "respecte" al PDeCAT. Aquestes són les condicions que la coordinadora de la formació demòcrata, Marta Pascal, posa damunt la taula per entrar a negociar el suport a la moció de censura que Podemos preveu presentar contra el president espanyol, Mariano Rajoy, al Congrés.

"Podemos hauran de demostrar que ho volen. Són ells els que han presentat la moció de censura no nosaltres", ha advertit la responsable del PDeCAT en la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva nacional del partit.

Els demòcrates exigeixen que Podemos demostri un compromís clar amb el referèndum i la defensa al dret a decidir des de la tribuna del Congrés, però també al Parlament i a l'Ajuntament de Barcelona. "Colau ha impedit dos cops que l'Ajuntament de Barcelona pugui adherir-se a l'AMI", ha retret.

No és aquesta, però, l'únic condició. Pascal ha assenyalat les crítiques que sorgeixen contra el PDeCAT des de les files de Podemos i el Comuns per reclamar "condicions de respecte per a tothom". "Determinades afirmacions que s’han fet sobre nosaltres no estem disposats a tolerar-les. No estem disposats a què se'ns acusi com se'ns acusa", ha subratllat assenyalant les crítiques que aquest matí ha dedicat Xavier Domènech al paper del PDeCAT al Congrés.