El portaveu del govern espanyol, Iñigo Méndez de Vigo, ha assegurat que l’Executiu central “respecta i acata” la sentència del Cas Nóos, que lliura de la presó a la Infanta Cristina i condemna al seu marit, Iñaki Urdangarin, a sis anys i tres mesos. “Espanya és un Estat de Dret en què ningú està per sobre o al marge de la llei”, ha assegurat el portaveu.

El partit socialista, en boca de l’exministre Ramón Jáuregui, ha mostrat també el seu “respecte més absolut” per la sentència i ha titllat d’“exemplar” el procediment judicial del cas Nóos. L’eurodiputat ha aprofitat l’ocasió per “reivindicar la importància de la independència del poder judicial”. Des de fa anys, ha assegurat Jáuregui, l’Estat està donant “bones mostres d’un Estat de Dret que funciona molt bé, amb separació de poders i independència dels jutges”.

El vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, també s’ha sumat a les declaracions de “respecte” i elogi a la tasca del poder judicial. La sentència del cas Nóos evidencia, al seu parer, no només “que la justícia funciona” sinó que reforça la idea que “cal deixar treballar als jutges i no interferir des del poder polític”.