La nova responsable de l'àrea de cohesió social i integració a l'executiva del PSOE i alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, afirma que Catalunya no té dret a l'autodeterminació. En una entrevista a RAC1, Parlon ha apostat per un Estat espanyol que precisi el terme “relació plurinacional” amb Catalunya. També ha constatat que l’autodeterminació no és la sortida adequada al problema d’encaix de Catalunya a l’Estat. Una vegada més, ha reiterat l’aposta per la reforma federal de la Constitució. D’altra banda, ha manifestat que delegarà les seves funcions com a secretària de política municipal i formació del PSC perquè “no són compatibles” amb les noves funcions al PSOE.

Referèndum

En ser preguntada sobre què farà l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet l'1 d'octubre, ha apuntat que aquest referèndum encara s’ha de convocar i que la convocatòria ha d’estar signada "perquè sigui d'acord amb la legalitat vigent". Ha afegit que "ha de complir amb les normes que regeixen en un Estat democràtic i de dret" perquè sigui legal.

Dos anys perquè el PSOE s’enfronti al PP

Parlon ha negat que el PSOE estigui en condicions de plantejar una moció de censura per fer fora el PP del govern i ha indicat que no es produirà cap canvi que permeti al PSOE governar abans de dos anys.  A més, ha afegit que ara cal “consolidar el lideratge” i ha apuntat que les aliances que es poden formar “necessiten temps de maduració”.