La dirigent del PSC i alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Nuria Parlón, ocuparà la Secretaria de Cohesió Social i Integració de la nova Executiva Federal del PSOE, que haurà de ser aprovada en el Congrés que celebrarà el partit aquest cap de setmana. L'exdirector de Change.org Francisco Polo i l'exalcalde de San Sebastián Odón Elorza són altres de les apostes del nou secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, per a la direcció del partit. 

Segons han avançat  aquest dimecres fonts del partit, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet ocuparà la Secretaria de Cohesió Social i Integració de la nova direcció, des d'on impulsarà les "grans senyes d'identitat" del partit, com la lluita contra les desigualtats socials o la justícia i el benestar social.

Francisco Polo, exdirector de la fundació de participació ciutadana Change.org, s'ocuparà de l'àrea d'Emprenedoria, Ciència i Innovació. Segons ha anunciat l'equip de Sánchez, des de la seva nova responsabilitat, Polo treballarà per tal que els emprenedors, científics i innovadors "puguin fer del seu talent l'única marca d'Espanya".

Eloza, per la seva banda, s'encarregarà de Transparència i Democràcia Participativa. En aquests últims anys, l'exalcalde de San Sebastián s'ha centrat en la regeneració de la democràcia i en avançar cap a un nou model de Parlament obert. En el seu nou càrrec, Elorza haurà de consolidar i aprofundir el compromís del PSOE amb la transparència, exemplaritat en la vida pública i la millora dels processos de participació ciutadana. 

Parlon, Polo i Elorza es sumen a alguns dels noms que s'han anat coneixent els últims dies i que també formaran part de la nova executiva del PSOE. Cristina Narbona serà la presidenta del partit; José Luís Ábalos, el secretari d'Organització; Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, secretari de Política Institucional i Administracions Públicas i Carmen Calvo, com secretaria d'Igualtat.