El Parlament ha aprovat aquest dijous, amb els vots de tots els grups parlamentaris menys el PP, una moció de Junts pel Sí en què es "reprova l'absoluta manca de precisió, de maquinària i de recursos humans per part de la Delegació del govern espanyol a l'aeroport de Catalunya".  

La moció respon al caos generat a partir del 7 d'abril a l'aeroport del Prat, que va provocar cues de fins a tres hores als controls d'entrada i sortida. Un dels desencadenants d'aquesta situació va ser el canvi de la normativa per moure's per l'espai Schengen, resultat d'un increment de mesures en la lluita antiterrorista. La mesura implicava que els passatgers europeus haguessin d'ensenyar el DNI o passaport a la zona de duanes, una situació que no es va veure acompanyada d'un augment del personal ni de l'equip tècnic. 

És per això que Junts pel Sí ha presentat una moció, amb la voluntat de reprovar l'actitud i la manca de previsió de la Delegació del govern espanyol a Catalunya, encapçalada per Enric Millo. Així mateix, la moció insta al Govern a convocar una taula específica per al "traspàs immediat de l'aeroport del Prat a la Generalitat de Catalunya". 

"La mostra que l'aeroport del Prat no està ben gestionat és el que va passar a partir del 7 d'abril", ha assegurat el diputat de Junts pel Sí Joan Ramon Casals per justificar la demanda del traspàs de competències. 

Aquest punt en concret ha comptat amb els vots en contra de Ciutadans, PSC i PP que, tot i criticar la gestió del govern espanyol, no consideren que el traspàs de competències sigui la solució. "La situació al Prat ha estat una vergonya i una falta de previsió per part de l'Estat, però deixin de banda el discurs victimista. No tot ho gestionen bé des de la Generalitat", ha assegurat la diputada de la formació taronja Marina Bravo.

Des del PSC, el diputat Jordi Terrades ha defensat una gestió "més individualitzada" del Prat per tal d'introduir millores en l'eficiència. El diputat popular Santi Rodríguez ha atribuït la moció de Junts pel Sí a "l'imaginari independentista", ja que, segons ha assegurat, el problema de la mala gestió ja ha estat solucionat.