El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous una moció de la CUP que insta el Govern a fixar amb la Generalitat valenciana un "calendari concret" per restablir les emissions de TV3 i Catalunya Ràdio al País Valencià i instaurar l'emissió del futur canal de Televisió Valenciana (TVV) a Catalunya.

En aquest sentit, s'insta concretament al Govern a augmentar "la coordinació dels compromisos amb el govern del País Valencià per garantir les emissions totals de TV3 i Catalunya Ràdio" en territori valencià. A més, es demana que les emissions de reciprocitat siguin "les mateixes" que s'emeten al territori natural de cada canal.

La moció també aposta per augmentar els continguts en aranès, una major presència de temes i col·laboradors del País Valencià, les Illes Balears, la Catalunya Nord, la Franja de Ponent, Andorra i l'Alguer. En aquest mateix sentit, el text parla de "reforçar la corresponsalia de la Catalunya Nord" de TV3 i Catalunya Ràdio, tot i que aquesta infraestructura va desaparèixer fa uns anys.

El text -que ha rebut el suport de JxSí, PSC, CSQP i la CUP i el vot en contra de PPC i C's- també reclama a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que "organitzi un acte públic de reconeixement" cap a "les persones, col·lectius, entitats i institucions que des del 1983 han lluitat per fer arribar les emissions de TV3 més enllà dels límits de la Catalunya estricta".