El Parlament de Catalunya crearà una comissió d’investigació per tal d’aprofundir en l’anomenada Operació Catalunya, una maniobra politicopolicial destinada a fabricar proves contra els líders independentistes per soscavar el sobiranisme, arrel de les informacions publicades per Público aquests dies.

La comissió serà creada a instàncies de JxSí, grup parlamentari que registrarà la proposta entre aquest dilluns i dimarts. Segons ha informat RAC1, JxSí convidarà a la CUP i a CSQP a afegir-se.

El grup parlamentari no només vol que comparegui en seu parlamentaria, Alicia Sánchez Camacho, principal afectada per les revelacions de Público. També té intenció de demanar la compareixença de l’exministre d’Interior, Jorge Fernández-Díaz; la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría; el cap del gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas i els comissaris Villarejo i Martín Blas.

La comissió vol que s’investigui les gravacions al restaurant La Camarga i que vinculen a Camacho i l’exparella de Jordi Pujol, Vicky Álvarez i les investigacions posteriors sobre la família Pujol.