La comissió d'Afers Institucionals del Parlament demanarà aquest dimecres la compareixença de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, per l'Operació Precinte, nom amb què Junts pel Sí denomina els plans que podria tenir el l'executiu central per frenar el referèndum, com el precinte els col·legis electorals.

La petició de compareixença, presentada per Junts pel Sí, tindrà els vots suficients per tirar endavant ja que fonts de la CUP han confirmat que hi donaran suport.

La compareixença de Santamaría, per tant, hauria de servir per aclarir si el govern espanyol preveu “impedir el referèndum per la força”, precintar col·legis o prendre el comandament dels Mossos d’Esquadra.

En aquesta mateixa comissió aquest dimecres prosperaran les compareixences de Santamaría; el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo; el cap del gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas; l’excomissari José Manuel Villarejo i el comissari Marcelino Martín Blas per donar explicacions sobre l’Operació Catalunya.