El portaveu adjunt de Ciutadans en el Parlament, Fernando de Páramo, ha afirmat avui que Puigdemont i Junqueras "somien cada nit" amb qüestions com que "vingui la guàrdia civil o l'aplicació de l'article 155" de la Constitució, perquè això "alimentaria el seu victimisme".

El també secretari de Comunicació de Ciutadans ha garantit que el seu partit recorrerà a "totes les eines" al seu abast perquè es compleixi la llei, encara que no ha volgut entrar a valorar possibles mesures coercitives per part del Govern del PP per impedir la celebració del referèndum.

Segons ha opinat, els plans del Govern sobre el referèndum són un "cop a la democràcia, a la llei i al sentit comú" i ha carregat contra els plans del Govern sobre el referèndum d'independència i la llei de "desconnexió" que "guarden en un calaix". També ha instat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a "donar la cara" al Parlament perquè detalli els seus propòsits.

De Páramo creu que el Govern s'ha agafat al referèndum com "un salvavides" davant de l'"atzucac" del procés independentista, i així ha urgit de nou a la convocatòria d'eleccions autonòmiques.