El president de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, Toni Infante, ha assegurat que la seva associació recolzarà Catalunya perquè sigui independent. Ara bé, Infante ha afegit que “Catalunya no es pot entendre sense els Països Catalans” i que per tant, els reclama que “deixin la porta oberta” al País Valencià quan siguin independents.

A l’acte també hi era present el president de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca, Cristòfol Soler, que ha ratificat les tesis d’Infante quant a l’ambició d’assolir les màximes quotes de sobirania com a nació. De fet, la llibertat nacional dels Països Catalans és una mostra unitària que no només pretén aglutinar les regions que pertanyen a l’Estat espanyol, sinó que també procura incloure la Catalunya Nord.

Quant a l’objectiu de les Illes Balears, Soler ha assegurat que tenen l’aspiració de fer créixer el sobiranisme i compartir informació de manera transversal. Tot i que a Mallorca no han entrat en la fase d’independentisme, des de l’ASM han perdut l’esperança que Espanya els tracti com a ciutadans "en lloc de súbdits".

En el seu discurs, Infante també ha aprofitat per expressar la seva solidaritat a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, davant els atacs que està patint per part de la judicatura espanyola.