El grup municipal del PDeCAT a la Paeria ha expressat la seva ''perplexitat i indignació'' davant la resposta que ha rebut per part de l’ajuntament de Lleida -la Paeria- a la pregunta que van presentar el passat 7 de novembre en que es demanaven explicacions per la presència continuada a la quarta planta de l'edifici de l'Ajuntament d'un o dos agents de la Guàrdia Urbana amb la missió de custodiar la bandera espanyola que oneja al terrat de l'edifici.

En un document signat per l'intendent Josep Ramon Ibarz, la Paeria ha respost al grup municipal que ''no és cert que hi hagi un o dos guàrdies urbans custodiant la bandera espanyola a la terrassa de la Paeria des de fa un mes'' i que, per tant, ''no he de justificar el que no existeix''. El text que ha rebut el PDeCAT afegeix que, com a conseqüència d'això, no hi ha hagut ''cap afectació a l'organització de la seguretat'' ni ''cap cost'' econòmic.

La regidora del PDeCAT, Carme Culleré, ha mostrat la seva sorpresa per aquesta resposta i ha assegurat que ''des del 27 d'octubre, coincidint amb la declaració de la República al Parlament, hi ha hagut una presència constant de guàrdia urbana al quart pis de la Paeria, una presència que es va acabar, curiosament, el mateix dia que va entrar la pregunta sobre aquest tema al registre''. Culleré assegura que ''els mateixos guàrdies ens explicaven amb desgrat que els tocava fer aquesta feina'' i tots els regidors i personal que treballen a la quarta planta ''poden confirmar-ho''.

Val a dir que des dels grups municipals d'ERC-Avancem i la Crida-CUP també es va denunciar la presència policial per custodiar la bandera espanyola de la Paeria amb agents de la Guàrdia Urbana a la quarta planta, que és la que precisament ocupen els grups municipals presents al consistori.

Des del PDeCAT també asseguren que fins i tot la portaveu del grup municipal de Ciutadans a la Paeria, Ángeles Ribes, explicava fa uns dies en el seu bloc els motius de la custòdia de la bandera espanyola per part de la Urbana i assegurava que es continuarien vigilant tant temps com fes falta. El PDeCAT considera que es pot discrepar sobre els motius d'una determinada actuació, però en cap cas negar uns fets constatats com si no haguessin existit.