Els grups de l'oposició han carregat aquest dimarts contra el nomenament de Pere Soler com a nou director general dels Mossos d'Esquadra, després que Albert Batlle presentés la seva dimissió del càrrec aquest dilluns al matí per "motius polítics".

El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha vinculat el nomenament de Soler amb el fet que "compleix tots els requisits que demana Puigdemont" que és, segons ha assegurat, "ser més independentista que ningú".

Des de la formació taronja també han repassat els tuits de Soler, en concret un en què assegurava: "Espero que marxem ja perquè em feu pena tots els espanyols". Per aquest motiu Ciutadans ha avançat que demanaran la seva compareixença al Parlament per tal que doni explicacions sobre les seves declaracions a les xarxes socials.

Els socialistes catalans també han criticat el nomenament de Soler com a cap dels Mossos d'Esquadra i l'han titllat com una decisió "desafortunada" per part de la Conselleria d'Interior. Ho ha assegurat el portaveu adjunt de la formació, Ferran Pedret, que ha posat en dubte les capacitats de Soler per generar consens. "Una persona que nega la catalanitat de PSC, CSQP i el PP català no pot governar aquest país ni un minut", ha conclòs.

"Esperem que Soler no apliqui a la política d’Interior la ideologia xenòfoba que ha explicat amb els seus tuits", ha criticat també el portaveu de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Coscubiela, que ha titllat el nomenament de Soler com una "greu irresponsabilitat".

Des del PP català, el portaveu al Parlament, Alejandro Fernández, ha assegurat que Pere Soler "ens avergonyeix com a catalans" i ha mantingut que el Govern "no podia caure més baix".

El nomenament de Soler

La dimissió de Batlle i el conseqüent nomenament de Soler es va donar poques hores després que el conseller d'Interior Jordi Jané fos substituït per Joaquim Forn al capdavant de la conselleria.

El relleu de Jané ha estat també criticat per l'oposició ja que han atribuït a l'exconseller la celebració de la Junta de Seguretat i la creació d'una via de diàleg oberta amb el Govern espanyol.

Des de Junts pel Sí, el nou president del grup, Lluís Corominas, han defensat el nomenament de Soler assegurant que l'avala la seva trajectòria i afirmant que "ha demostrat la seva vàlua com a responsable de institucions penitenciàries".