La detenció a primera hora d’aquest matí de l’exregidor de CDC a l'Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives, l’excàrrec de CDC, Francesc Sànchez, i del president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha provocat un reguitzell de reaccions i peticions en diferents sentits a l’Ajuntament de Barcelona.

El responsable del Port de Barcelona i els dos membres de CDC han estat detinguts per la policia en el marc de l’Operació Pika que ha impulsat la Fiscalia Anticorrupció en relació a la investigació del cas 3% i del presumpte finançament irregular de CDC.

Des de l’Ajuntament, els primers a reaccionar han estat el PP i el grup municipal de la CUP.

El president del grup municipal del PP, Alberto Fernández, ha demanat una reunió urgent de tots els grups per valorar l’abast de la situació.

Per la seva banda, la CUP exigeix a l’Ajuntament de Barcelona que es presenti a la causa i considera la investigació “una bufetada al procés que havia de ser impecable”, però desvincula els fets d’una possible represàlia al Govern. Maria José Lecha, però, ha advertit l’alcaldessa que, si no es presenten a la causa, el grup municipal dels anticapitalistes valorarà fer-ho.

La líder de C’s, Carina Mejías, ha subratllat que la corrupció torna a ser “lamentablement notícia i que connecti la gestió de CDC amb l’Ajuntament de Barcelona”. Mejías ha demanat una comissió d’investigació i ha acusat l’alcaldessa d’haver “tapat les vergonyes” de la mala gestió de l’Ajuntament de CDC.

“Les responsabilitats penals les ha d’investigar la Fiscalia però l’Ajuntament ha de crear una comissió d’investigació on comparegui tothom qui va prendre determinades decisions i quina conseqüència ha tingut. C’s exigeix que, si de les conclusions se’n deriven presumptes delictes, es traslladin a la Fiscalia”, ha dit.

Collboni demana prudència   

El segon tinent d’alcalde de la ciutat, el socialista Jaume Collboni, ha demanat prudència i tranquil·litat “fins a conèixer tots els extrems” de la investigació i s’ha limitat a afirmar que el consistori col·laborarà en tot el que sigui necessari amb la justícia.

En canvi, Alfred Bosch (ERC) ha apujat el to per demanar que es depurin responsabilitats i que, si es demostra que s’ha comès alguna irregularitat, els responsables n’assumeixin les conseqüències. En aquest sentit, no ha descartat sumar-se a la petició d’impulsar una comissió d’investigació, tal i com ha demanat C’s.