Anatomia d'una conspiració: una policia política?, sota aquest títol TV3 presenta aquest diumenge un 30 minuts sobre l'Operació Catalunya. Els periodistes de la cadena pública Genís Cormand i Joan Albert Lluch fan una anàlisi de què és aquesta operació, qui l'ha impulsat i com s'ha actuat per tal d'aturar el procés sobiranista català. 

Amb entrevistes a periodistes d'investigació, advocats, jutges, diputats i representants de la policia; el reportatge provarà d'explicar l'origen i l'abast de l'operació. Una conspiració policial que hauria començat després de la manifestació de l'11 de setembre del 2012 i que operava "al marge de processos judicials i de bona part de la mateixa estructura de la policia".

Des de la sinopsi del reportatge, es descriu l'operació com un conjunt de "proves falses, manipulació de dades, informes irregulars, agents secrets, filtracions interessades a la premsa, amenaces per obtenir informació confidencial" amb l'objectiu d'"actuar contra el procés sobiranista". Un recorregut per tot aquest conjunt de fets recents que intentaran explicar "qui és la X de l'Operació Catalunya".

L'emissió d'aquest producte informatiu tindrà lloc a TV3 aquest diumenge 21 de maig a les 22 hores.