Després del vídeo d’Òmnium reclamant ajut a Europa per la violència de l'1-O, ara l’entitat hi torna per fer saber al món que Catalunya és una terra solidària, d’acollida i de pau.

En un vídeo que duu per títol “I am a Catalan” ('soc català'), el vídeo comença amb el famós discurs de Pau Casals a l’ONU l’any 1971, on va presentar Catalunya al món després de dècades de silenci per la dictadura franquista.

Tot seguit, una noia s’erigeix com a narradora del vídeo i explica l’onada de solidaritat de Catalunya amb motiu de la guerra de Bòsnia, als anys noranta. Diu que igual que Pau Casals va haver-se d’exiliar, molts damnificats d’aquella guerra van poder fer-ho a Catalunya. Un exemple, la mateixa narradora del vídeo i la seva família.

La solidaritat, continua el vídeo, segueix viva avui dia, i és que a Barcelona s’ha celebrat la manifestació més gran d’Europa a favor de l’acollida de refugiats.

“Els catalans no tenim exèrcit, la nostra única arma és la solidaritat i la gent”, afegeix el vídeo, per acabar reclamant a Europa que “no ens deixeu sols, si us plau”.