El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha enviat una carta als socis demanant-los que aquest any dupliquin la quota anual per tal de poder encarar el referèndum de l'1 d'octubre davant l'intent de l'Estat "d'ofegar financerament l'entitat amb dues multes polítiques de 330.000 euros". 

L'entitat, amb 67.963 socis, demana un "esforç excepcional" davant el que considera una situació excepcional i el repte més important de Catalunya en els últims segles. Segons especifica a la seva pàgina web, Òmnium ofereix diverses quotes per a menors de trenta anys i també per a persones individuals, empreses i famílies, que oscil·len entre els tres i vuit euros mensuals.

Segons Cuixart, el compromís de milers de catalans ha permès arribar fins a aquest punt i per això demana no abaixar la guàrdia. "Necessitem més força que mai. Per encarar els mesos que vindran, et demanem fer una aportació excepcional que dupliqui la quota anual (només el 2017)", detalla la carta. 

El 82% dels ingressos d'Òmnium procedeixen de les quotes dels socis i segons que considera Cuixart, l'entitat necessita estar encara més preparada per a l'1 d'octubre, per afrontar "pacíficament i democràticament tot el què passarà abans i després del referèndum". 

Els terminis del pagament

Tal com detalla a la carta enviada als socis, el cobrament de l'aportació extraordinària es farà per defecte. Això és, si no es respon a la carta, el cobrament es farà al setembre i en cas de voler rectificar o anul·lar-lo es podrà fer fins al 31 d'octubre

Si la resposta és contrària a l'aportació, es podrà comunicar fins al dia 8 de setembre per telèfon, correu electrònic o correu postal.