El PP català s'ha oposat aquest matí que el Parlament cedeixi un espai a Òmnium Cultural per dur a terme la tradicional rebuda de la Flama del Canigó. Per això, l'entitat cultural catalana ha volgut recordar-los amb una imatge l'època en què diputats del seu partit havien participat en l'acte.

En concret, a la fotografia, hi apareix el diputat popular Rafael Luna, juntament amb el llavors president del Parlament Ernest Benach i representants d'Òmnium a les portes del Parlament. "PP, on han quedat els anys que 'vigilàveu a primera fila' la rebuda de la flama?", pregunta la piulada que acompanya la imatge. "Tradició, cohesió social i construcció col·lectiva", resumeixen com a bases d'aquesta tradició.

La representant del PPC a la Mesa del Parlament, María José García Cuevashavia assegurat que no vol que el Parlament s'utilitzi per "un acte polític en què s'insulti i s'exclogui una part dels catalans" i que per això vigilarien especialment la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, per assegurar-se que "no participa d'un acte partidista, que, emmascarat en la defensa de la llengua i la cultura catalanes, és un acte polític".

La diputada ha defensat que el Parlament ha de ser una institució neutral i ha apostat per "no cedir-la més a Òmnium" si aquest any instrumentalitza l'arribada de la Flama del Canigó per defensar la independència.