El vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Agustí Alcoberro, i el portaveu d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, han demanat als estudiants universitàries i de secundària que es manifesten aquest matí a Barcelona que segueixin amb les seves mobilitzacions i "lluitant per les llibertats de Catalunya".

En una al·locució improvisada als estudiants, que han arrencat la seva marxa aquest migdia des de la plaça de la Universitat per dirigir-se a la seu d'Òmnium i després a la plaça de Sant Jaume, Marcel Mauri ha demanat als estudiants: "no us deixeu enganyar, el futur és vostre".

Després de demanar la llibertat dels presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, als quals ha qualificat de "dues persones bones", Mauri ha criticat "un Estat que ataca la democràcia amb violència" i ha animat els estudiants que segueixin manifestant-se "de forma pacífica però contundent".

“Si us manteniu ferms, no passaran”

"Amb aquesta resposta vostra sabem que no passaran, si us manteniu ferms, no passaran", ha cridat Mauri, a la qual cosa els estudiants han respost corejant el lema: "No passaran! No passaran!". "Als Jordis els direm que heu vingut. Gràcies", ha conclòs Marcel Mauri.

De la seva banda, el vicepresident de l'ANC ha agraït "al món universitari que estigui organitzat" i que des del 20 de setembre estigui "en primer pla" en les mobilitzacions.

Alcoberro ha assegurat que ANC i Òmnium continuaran "sempre al servei del poble i al servei de la independència de Catalunya", i ha demanat als estudiants que "mantinguin la lluita" i treballin "per la llibertat dels presos i la llibertat de Catalunya".