L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha advertit durant la tradicional missa de Sant Jordi a la capella del Palau de la Generalitat que “la imposició i la confrontació no és el model que ens ensenyen Jesucrist i Sant Jordi”.

Omella ha invocat la lliçó de coherència dels màrtirs i ha demanat a Sant Jordi que intercedeixi per tots aquells que tenen responsabilitat pública “per viure més en coherència amb el que som i amb el que configura les nostres vides i per viure amb un gran respecte als altres”.

El drac que divideix

L’arquebisbe, que ha subratllat la defensa que Sant Jordi fa del seu poble, ha descrit la imatge del Sant vencent el drac com la lluita contra el diable, el diabolus, que, segons ha explicat, “significa pare de la divisió, el que divideix, el que vol trencar la comunió que representa el diàleg”.

“Quan tenim en compte els pobres i petits, quan construïm ponts per a la comunicació i la comunió entre tots, quan respectem persones i institucions seguint l’exemple del nostre patró, llavors vencem el drac del mal que ens busca contínuament”, ha assegurat.

Presidia la missa el president, Carles Puigdemont, acompanyat dels consellers Neus Munté, Josep Rull, Meritxell Borràs, Toni Comín, Jordi Jané, Santi Vila, Jordi Baiget, Raül Romeva i Dolors Bassa. També hi eren els expresidents Artur Mas i José Montilla, i els expresidents del Parlament Joan Rigol i Núria de Gispert, a més del delegat del govern espanyol, Enric Millo, entre altres autoritats.