L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha receptat "seny" a la ciutadania i als dirigents polítics una setmana abans de l'1-O. "Hem de treballar tots per posar tendresa i misericòrdia al nostre voltant. Hem d'evitar la confrontació, la violència i el menyspreu dels altres", ha reclamat Omella en l'homilia de la Mercè, amb una primera fila formada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, l'inspector general de l'exèrcit a Catalunya, Fernando Aznar Ladrón de Guevara, i el conseller d'Interior Joaquim Forn.

"Sé que estem vivint moments complexos, però no podem ni hem de ser profetes de calamitats", ha insistit l'arquebisbe de Barcelona, que també ha requerit ajuda divina per superar les dificultats. "Demanem a la Mare de Déu de la Mercè que ens ajudi a mantenir ferma la nostra esperança en les persones que ens envolten. Déu ho pot tot. Confiem en la seva ajuda", ha sentenciat Omella davant les prop de 800 persones que han omplert la Basílica de la Mercè.

puigdemont aznar   acn

Puigdemont i Aznar Ladrón de Guevara

L'homilia de l'arquebisbe de Barcelona també s'ha centrat en la importància de la misericòrdia en el món actual. "El nostre món està molt necessitat de misericòrdia, de comprensió i de tendresa, fins al punt que, si no en tenim, difícilment caminarem pel camí del bé", ha reflexionat Omella, que ha mostrat la seva preocupació pel fet que avui dia molts nens i joves "viuen crispats, tensos i amb molta agressivitat en el seu interior".

"Molt sovint determinades decisions dels pares arriben a obrir en els seus fills profundes ferides, difícils de tancar i de cicatritzar", ha etzibat l'arquebisbe de Barcelona, que assegura que "la ruptura familiar produeix molt dolor". "I són aquests fills els principals afectats, ja que són nens i joves que no han pogut viure en un clima de pau l'amor, la tendresa i la misericòrdia", ha constatat Omella, que ha recordat que el proper 2018 se celebra el 800 aniversari de la fundació de l'Orde de la Mercè per Sant Pere Nolasc a la ciutat de Barcelona.

Mejías, Trias i Collboni

A la missa també hi han acudit regidors del PDeCAT, Cs, ERC, PSC i PPC.