El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, va assegurar aquest dimarts que, davant l'"inquietant" situació política que viu Espanya, l'entitat financera compta amb els instruments adequats en el marc de la UE i del sistema de supervisió bancari europeu per protegir els interessos dels seus clients.

"Si calgués es prendrien les mesures suficients", va assenyalar Oliu després de subratllar que l'actual conjuntura pot fer "trencar el focus del que realment és important" en un context econòmic global en el que els països "competeixen" i la seguretat jurídica i la serietat institucional resulten "fonamentals".

Les dues qüestions, va apuntar, són les que permeten a les persones actuar en llibertat i a les empreses funcionar amb unes regles del joc estables "que facilitin la seva presa de riscos en un marc jurídic predictible dins del respecte de les lleis que regulen la convivència de tots els espanyols".

Oliu va incidir a més que les decisions operatives del Sabadell es prendran sempre seguint criteris comercials per potenciar el creixement del banc en el seu mercat principal, l'espanyol, que representa el 70 per cent de la seva activitat, en la qual Catalunya representa, al seu torn, el 15 per cent del seu negoci.

"El nostre projecte és contribuir a ser el millor banc espanyol de proximitat al client amb la millor tecnologia puntera", va apuntar Oliu, que va afegir que des de la seva creació a Sabadell en 1881 ha desenvolupat una marca d'àmbit nacional gràcies al seu creixement orgànic mitjançant l'adquisició d'entitats en altres comunitats que l'han portat a transcendir "a la realitat ciutadana que el va veure néixer".

Oliu va fer aquestes afirmacions durant el lliurament de la XV edició del Premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Econòmica concedit a la investigadora catalana Mar Reguant pels seus estudis del mercat elèctric i de l'economia mediambiental des de l'anàlisi dels mercats d'emissions de diòxid de carboni.