Ni "reverend pare", ni "mare superiora de la congregació" ni "el capellà". Avui ha estat el torn d'admetre responsabilitats per a la família Pujol. Aquest matí Oleguer Pujol ha reconegut el seu "pecat": haver obert un compte a Andorra per rebre l'herència del seu avi, una cosa que segons ell mateix és "reprotxable". En una entrevista a RAC1, el petit del clan Pujol ha reconegut el seu error en no declarar els diners de l'avi Florenci, al mateix temps que ha defensat a ultrança la seva família i especialment el seu germà Jordi.

Un atac des de Madrid

Oleguer Pujol ha lamentat la mala situació en la qual es troba la seva família després dels escàndols dels últims mesos i ha deixat entendre que aquesta situació ha estat premeditada i orquestrada per l'executiu de Mariano Rajoy.

"Hi ha un atac des de Madrid amb totes les estructures de l'Estat per posar fi al nom i el llegat del meu pare", ha explicat el petit dels Pujol, que assegura que tot està pensat per destruir l'obra de govern del president Pujol. "Hi ha un interès especial a desacreditar i fins i tot desterrar el meu pare", ha sentenciat.

Seguint les comparatives i mencions religioses a les quals els Pujol fan referència sovint, Oleguer Pujol ha comparat la situació del seu pare amb la del budisme tibetà a la Xina. "El que aquí tenen contra el meu pare és comparable al que a la Xina tenen contra el Dalai-lama", explicava en un paral·lelisme entre el seu pare i el líder espiritual del Tibet.

Defensa Jordi jr.

Oleguer ha extrapolat la presumpta campanya de desprestigi al seu pare a la situació del seu germà més gran, Jordi jr., que es troba a la presó. "Hi ha tot un mecanisme de l'Estat perquè el meu germà Jordi vagi a la presó, no hi ha res a fer", s'ha lamentat. Assegura que té ganes de veure'l, de fer-li una visita, però ha explicat que fins i tot no ha pogut perquè espera que el traslladin aviat a Catalunya.

No en tenen ni cinc

El petit del clan Pujol ha assegurat que la situació de la resta dels seus germans tampoc no és especialment favorable. Ha explicat que ell ja ha renunciat a buscar feina perquè el seu cognom el castiga: "La gent té por de l'exposició d'estar fent coses amb un Pujol", ha explicat emocionat. Oleguer fa cinc anys que no treballa però tot i així no es considera el germà més perjudicat per l'escàndol. "Hi ha germans com l'Oriol, el Pere o la Marta que han patit molt", ha afegit.

Oleguer Pujol ha identificat la situació dels germans com a conseqüència de la permissivitat del president Pujol. "El meu pare tenia un dilema moral des que va morir el seu pare i va acceptar que els seus fills tinguessin diners fora", ha explicat sobre el patriarca, del qual ha assegurat que està "fotut" després dels múltiples escàndols que envolten els seus fills. "Quan l'ataquen a ell se sent fort, però no quan ataquen la família", ha matisat.