La Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil ha demanat que la Delegació del govern espanyol a Catalunya assumeixi el control dels Mossos d'Esquadra davant la "passivitat" que, segons el seu parer, estan exhibint davant el procés sobiranista català per les "directrius polítiques" de la seva cúpula.

Aquesta associació, que representa els comandaments de la Guàrdia Civil, ha emès un comunicat per alertar que aquestes directrius poden "posar en risc la seguretat dels ciutadans i la imatge del país".

La Unió d'Oficials s'ha preguntat com és possible que siguin cent guàrdies civils "els que estan realitzant una feina inqüestionable en defensa del compliment de les lleis, mentre que els Mossos, amb 17.000 agents, semblen estar coartats per la politització de la seva cúpula de comandament".

Per això, ha sol·licitat que es prenguin les mesures necessàries i acords de consens per part del conjunt dels responsables polítics, "amb l'únic objectiu de preservar la seguretat del conjunt dels ciutadans catalans".

Entre elles, que el govern espanyol assumeixi el control dels Mossos, atès que la considera l'única manera d'assegurar que "inequívocament actuaran conforme els principis bàsics establerts per la Constitució i les lleis sense que es corri el gravíssim risc que la ideologia política prevalgui, provocant amb això un conflicte soterrat entre membres de forces i cossos de seguretat armats per fer valer l'ordenament jurídic".