L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha assegurat avui que "ja va sent hora de que els patriarques, els que estan tocats pels déus, deixin pas a la gent de a peu, a la gent del poble", fent una clara referència a la candidata també a les primàries i presidenta d'Andalusia, Susana Díaz. Parlon també ha fet una crida a fer d'Espanya una "nació de nacions". Parlon ha fet aquestes declaracions en l'acte que el candidat a la secretaria general del PSOE Pedro Sánchez ha protagonitzat aquest dissabte a Barcelona, el seu primer gran acte de campanya a Catalunya, acompanyat l'exalcalde barceloní Jordi Hereu i altres càrrecs del PSC.

"Necessitem que Sánchez sigui el líder del nostre partit i ho necessitem perquè és una persona que ha demostrat clarament el que són les conviccions polítiques, el que és no trair els ideals. Si diem una cosa, hem de complir-la", ha assenyalat Parlon en la seva intervenció davant prop de tres mil persones. Parlon ha recordat així que, si el PSOE es va presentar a les passades eleccions "per evitar per tots els mitjans un Govern del PP, no podíem justificar-la (l'abstenció en la investidura de Rajoy) com un mal menor. És una taca molt gran en la nostra història i ara hem de reparar-la".

"Ja va sent hora que patriarques, els que estan tocats pels déus, deixin pas a la gent de a peu, a la gent del poble. Estem al segle XXI. Les receptes del segle XX ja no ens serveixen", ha afirmat Parlon en al·lusió a altres candidatures de les primàries, com la de Susana Díaz. "El PSOE no és de ningú, és patrimoni de tots. I militants, càrrecs orgànics i càrrecs electes tenim la responsabilitat de honorar-lo", ha afegit. L'alcaldessa i responsable de Política municipal i formació del PSC ha defensat a més que, si es vol "preservar la unitat d'Espanya i si volem que tots ens sentim orgullosos d'estar a Espanya i sentir-nos catalans, necessitem que l'Estat reconegui la seva pluralitat i la singularitat de Catalunya amb naturalitat", fent d'Espanya "una nació de nacions".

"Van aferrar-se al càrrec i sacrificar els principis"

De la seva banda, l'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu ha rememorat que l'octubre passat Pedro Sánchez "va plorar" quan "va haver d'acceptar el dilema de ser coherent o mantenir el càrrec. Vas optar per la dignitat. I estem avui aquí per la dignitat", ha assenyalat. "Quan alguns t'acusen de 'podemitzar' el projecte... però què s'han cregut? -ha expressat Hereu-. Tu vas renunciar a tot per defensar els principis i altres es van aferrar al càrrec i van sacrificar els principis. Ens has passat de la indignació d'aquest moment a la il·lusió. Estem aquí per girar full del passat".

Hereu ha elogiat a Sánchez per ser, "de totes les opcions" a les primàries, la que "més entens i més vols al PSC": "Has defensat al PSC a tot Espanya, perquè has defensat una idea d'Espanya amb la qual nosaltres estem d'acord".

L'alcalde de Viladecans, Carlos Ruiz, coordinador de la campanya catalana de Sánchez, ha afirmat que en aquestes primàries "està en joc que el PSOE torni a ser el partit aliat de Catalunya", com també que "el PSC necessita que el PSOE sigui el seu aliat, necessitem a algú que entengui què passa a Catalunya". "Per això votem 'no' a Rajoy, perquè no podíem mantenir al president que ha estat còmplice al costat d'Artur Mas i tots els sobiranistes de la situació que viu Catalunya. Sánchez és el secretari general que millor comprèn a Catalunya. Algú dubte que Catalunya està amb Pedro?", ha sentenciat Ruiz.

Finalment, la líder del PSC a l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha fet una crida a "canviar tot per ser de nou l'esquerra transformadora. I a la solució a Catalunya i a la concòrdia s'arriba amb respecte mutu. Et demano aquests compromisos".