L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha manifestat el seu suport a un referèndum acordat. "Nosaltres tenim molt clar que si hi ha un referèndum legal i acordat, hi col·laborarem com a ciutat", ha assegurat Marín aquest dilluns en declaracions a TV3. L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat ha assegurat que si no és així, no hi participaran cedint dependències municipals ni funcionaris.

"En qüestions que no siguin clarament acordades i que no formin part d'una estratègia de diàleg, no hi col·laborarem clarament", ha subratllat Marín.

"Jo crec que el diàleg, la suma, el consens i el seny és el que ha d'imperar en aquests moments i no la confrontació", ha reiterat l'alcaldessa. Marín ha argumentat que el país ha patit una crisi molt dura i els ciutadans estan esperant que aquesta sigui superada. "És el que hem d'intentar en benefici del país i tot el que sigui confrontació i no arribar a acords, no beneficia en absolut els ciutadans", ha assenyalat Marín.

Triar el líder del PSOE

L'alcaldessa de l'Hospitalet s'ha mostrat "convençuda" que els militants del PSC podran participar en el congrés del PSOE i votar el seu nou secretari general. "Tinc claríssim que el PSC participarà en el congrés i que serà el congrés qui decideixi les futures relacions entre el PSC i el PSOE", ha dit en una entrevista avui a TV3.

Marín ha assenyalat que així ho defensa el candidat a liderar el partit Patxi López, i s'ha mostrat convençuda que, si Susana Díaz és candidata, "també farà tot el possible perquè el PSC continuï estant present i treballant pel socialisme", ja que el sector que reclama que el PSC no hi participi és molt minoritari, ha opinat.

També ha augurat que és el moment que el PSC incorpori algun dirigent català a la gestora socialista, i ha valorat que Teresa Cunillera és "una excel·lent candidata", tot i que ha dit que el seu nomenament no està decidit.