L'alcaldessa de l'Hospitalet del Llobregat i número 2 del PSC, Núria Marín, s'ha incorporat a la Comissió Executiva Federal del PSOE en substitució de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, qui va deixar el càrrec en desacord pel suport del PSOE a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya. Aquest canvi ha estat aprovat per la Comissió Executiva Federal del PSOE celebrada aquest dissabte a Alcalá de Henares.

Marín tenia un ampli suport, tant de la direcció del PSOE com de la del PSC. Així, Marín serà la tercera representant del PSC a l'executiva del PSOE, junt amb l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i l'ex síndic de l'Aran, Paco Boya. Marín havia estat molt crítica amb el president Puigdemont per la seva demanda als alcaldes d'implicació amb el procés, però l'1-O també va intervenir contra les càrregues policials al seu municipi. Va ser una de les mediadores entre els governs de Catalunya i Espanya per tal d'evitar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

La direcció del PSOE confia en la capacitat mediadora de Marín. S'espera que l'alcaldessa de l'Hospitalet tingui un paper destacat en la campanya de les eleccions del 21-D, però no pensa renunciar a la seva tasca a nivell municipal, a la segona ciutat de Catalunya.